10 metų O.N.A.O.O. alyvuogių aliejaus mokykloje

Šiemet sukanka 10 metų, nuo tos dienos, kai pirmą kartą pravėriau seniausios alyvuogių aliejaus mokyklos O.N.A.O.O. , įsikūrusios atokiame nedideliame Imperia miestelyje, Ligūrijoje duris.

10 metų nuolatinių kelionių, tūkstančiai išragautų alyvuogių aliejaus pavyzdžių, chemijos, alyvuogininkystės pamokų, kurios padėjo suvokti alyvuogių aliejų kaip kompleksinį produktą, susipažinti su dideliu skaičiumi alyvuogių veislių (kurių pasaulyje priskaičiuojama net 2700).

Ragaujami ne tik maloniai kvepiantys, pikantiški, kartūs aliejai, dar vadinami žaliuoju auksu, toli gražu. Visų pirma profesionalas, aliejaus ekspertas, degustuotojas turi gebėti atskirti nekokybišką alyvuogių aliejų, t.y. su defektais, ydomis. Tokie aliejai tikrai neteikia naudos mūsų sveikatai, jų neturėtų būti mūsų skrandžiuose ar ant stalo.

Galiu užtikrinti, kad Itališko skonio gurmanai asortimente rasite tik aukščiausios kokybės žaliąjį auksą, ypatingai naudingą tiek maistine, tiek medicinine prasme. Be defektų, tačiau su itin vertingomis savybėmis – gausius antioksidantais polifenoliais, vitaminu E ir kitais vertingais komponentais. Tik šviežio derliaus, iš šeimos ūkių, kurie kontroliuoja visą procesą nuo nuosavų alyvmedžių, modernios, švarios spaudyklos iki supilstymo į butelius. Kokybė įvertinta profesionalių degustuotojų, nurodant kiekvieno ūkio pasaulinį reitingą. Kitaip tariant, tai aliejai su visais įmanomais kokybės įrodymais.