Šokoladinis cukinijų keksas su mandarinų skonio alyvuogių aliejumi

Tobulas ateinančio savaitgalio kepinys! Šokoladinis keksas su De Carlo mandarinų ypač tyru alyvuogių aliejumi ir Maglio juoduoju šokoladu🍊
-
120 ml De Carlo ypač tyro alyvuogių aliejaus su šviežiais mandarinais
-
100 g cukraus
-
2 kiaušinių
-
1 a. š. vanilės
-
230 g tarkuotos cukinijos
-
140 g miltų
-
45 g kakavos miltelių
-
¼ a. š. druskos
-
½ a. š. malto cinamono
-
1 a. š. sodos
-
¼ a. š. kepimo miltelių
-
125 g smulkinto juodojo šokolado
-
cukraus pudros (papuošimui)
Mikseriu kelias minutes plakame 120 ml ypač tyrą alyvuogių aliejų su šviežiais mandarinais, 100 g cukraus, 2 kiaušinius ir 1 a. š. vanilės. Įmaišome apie 230 g tarkuotos cukinijos.
Kitame inde sumaišome 140 g miltų, 45 g kakavos miltelių, ¼ a. š. druskos, ½ a. š. malto cinamono, 1 a. š. sodos ir ¼ a. š. kepimo miltelių. Sausus ingredientus lėtai įmaišome į cukinijų masę ir galiausiai įmaišome 125 g smulkinto juodojo šokolado.
Kepame 180° C įkaitintoje orkaitėje 50 – 65 minutes. Išėmus ataušiname ant grotelių, apibarstome cukraus pudra. Skanaus!
Gaminimo eilgą rasite filmuke>
Skanaus!
Daugiau receptų rasite mūsų Instagram ir Facebook paskyrose.