Risotto su šparagais, burrata ir balzaminio acto glaistu

Reikės:
-
200 g burrata sūrio
-
10 vidutinio dydžio šparagų
-
100 g sviesto
-
Parmigiano reggiano
Ryžius paskrudinkite šiltame puode maišydami šaukštu 2 minutes. Įpilkite tiek karšto vandens (arba daržovių sultinio), kad apsemtų ryžius, ir švelniai išmaišykite. Toliau maišykite 14–15 minučių, ir po truputį pilkite tiek karšto sultinio, kad ryžiai būtų apsemti. Įdėkite druskos, jeigu reikia.
Šalia, kitoje keptuvėje, švelniai paskrudinkite supjaustytus šparagus su 25 g sviesto, pagardinkite juos druska ir, kai bus paruošti, sudėkite į risotto. Risotto paragaukite kas 2–3 minutes ir kai ryžiai bus „al dente“, nukelkite puodą nuo ugnies ir po mažą kubelį dėkite šaltą sviestą bei parmigiano sūrį.
Serviruokite risotto ant šiltos lėkštės, tada šaukštu sudėkite mažais gabalėliais supjaustytą burratą ir galiausiai pagardinkite patiekalą keliais kreminio balzaminio acto lašeliais. Skanaus!
Daugiau receptų rasite mūsų Instagram ir Facebook paskyrose.
