Risotto su baravykais, trumais ir Burrata sūriu
Dažnai klausiate manęs, kokius paprastus, bet įdomesnius užkandžius rekomenduočiau pasigaminti.. Tai va prašom jums šiek tiek #foodinspo!
Risotto su baravykais, trumais ir Burrata sūriu
Jums reikės:
- 260 g Acquerello risotto ryžių
- 50 g sviesto, supjaustyto mažais kubeliais
- Saujos baravykų
- Quattrociocchi Trumų salsos
- Ypač tyro alyvuogių aliejaus
- 500 ml daržovių sultinio
- 1 svogūno
- 2 skiltelių česnako
- Burrata Gioiella sūrio
- Juodos druskos dribsnių
Keptuvėje ant aliejaus ir sviesto kepame smulkiai pjaustytą svogūną ir česnaką, kol suminkštės. Tuomet dedame supjaustytus baravykus ir dar kepame apie 5 min.
Suberiame risotto ryžius ir vis pamaišydami pakepame keletą minučių.
Po porą samčių pradedame pilti daržovių sultinį. Pamaišome, uždengiame dangčiu ir verdame, kol sultinys susigers. Tuomet vėl pilame sultinį, pamaišome ir uždengiame. Taip darome, kol ryžiai išvirs (11-15 min).
Kai ryžiai jau bus minkšti, dedame porą šaukštų trumų salsos ir išmaišome.
Po truputį pradedame dėti sviestą. Dedame vieną gabaliuką ir maišome, kol ištirps. Tik tuomet dedame kitą gabalėlį sviesto. Taip darome, kol sudedame visą sviestą.
Į lėkštę dedame risotto. Per vidurį serviruojame Burrata sūrį, ant jos šaukštelį trumų salsos. Pašlakstome ypač tyru alyvuogių aliejumi bet juodosios druskos dribsniais.
Skanaus! 🌿
Parengė:
#AnotherBiteKitchen
www.instagram.com/another_bite
Gaminant paprastus, tik kelių ingredientų patiekalus galioja viena vienintelė taisyklė - ingredientai turi būti geriausios kokybės!