Pomidorų tarta su ricotta ir nduja

-
Ndujos
-
Pomidorų
-
Ricotta sūrio
-
Bazilikų lapelių
-
Česnako
-
Šviežio čiobrelio
-
Citrinos žievelės ir jos sulčių
-
Sluoksniotos tešlos
-
Kiaušinio
Pomidorus supjaustome, česnakus susmulkiname ir viską sumaišome su čiobreliais, druska, pipirais, ypač tyru alyvuogių aliejumi.
Ricotta sūrį išplakame su citrinos žievele, citrinos sultimis ir druska. Ant sluoksniuotos tešlos tepame sluoksnį ricotta sūrio, ant jo dedame pomidorus. Kraštelius aptepame kiaušinio plakiniu.
Šauname į 230 C įkaitintą orkaitę ir laukiame, kol tešla taps auksinė.
Nduja pašildome keptuvėje ar puode su šiek tiek ypač tyro alyvuogių aliejaus ir apliejame iškepusias tartas. Skanaus!
Daugiau receptų rasite mūsų Instagram ir Facebook paskyrose.