Plokščia duonelė (flatbread) su žaliuoju žoleliu padažu, rukola ir Burrata sūriu
Dažnai klausiate manęs, kokius paprastus, bet įdomesnius užkandžius rekomenduočiau pasigaminti.. Tai va prašom jums šiek tiek #foodinspo!
Plokščia duonelė (flatbread) su žaliuoju žoleliu padažu, rukola ir Burrata sūriu
Jums reikės:
- 1 Stiklinės savaime kylančių miltų (arba paprastų + 1 šaukštelis kepimo miltelių)
- 1 Stiklinės graikiško natūralaus jogurto
- Rukolos lapelių
- Burrata Gioiella sūrio
- Padažui:
- Ypač tyro alyvuogių aliejaus
- Petražolių
- Čiobrelio
- Citrinos sulčių ir žievelės
- Tarkuoto Pecorino sūrio
- Česnako
- Pinijų riešutų
- *Vasarą įdėkite rūgštynių!!!
Sumaišykite miltus ir jogurtą. Įdėkite žiupsnelį druskos.
Minkykite, kol nebelips prie rankų, supjaustykite į norimo dydžio gabaliukus ir plonai iškočiokite.
Į įkaitintą keptuvę įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir dėkite iškočiotą tešlą. Kepkite iš abiejų pusių po 2-3 min, kol gražiai apskrus.
Į maisto smulkintuvą sudėkite visus padažo ingredientus ir susmulkinkite iki vientisos masės.
Iškeptą duonelę dėkite į lėkštę, pašlakstykite žaliuoju padažu, pabarstykite rukolos lapeliais ir padėliokite rankomis suplėšytą Burrata sūrį. Pašlakstykite ypač tyru alyvuogių aliejumi ir pabarstykite druskos dribsniais.
Skanaus! 🌿
Parengė:
#AnotherBiteKitchen
www.instagram.com/another_bite
Gaminant paprastus, tik kelių ingredientų patiekalus galioja viena vienintelė taisyklė - ingredientai turi būti geriausios kokybės!