Pavasarinis smidrų pyragas su pistacijų pesto

Šis, lengvai paruošiamas sūrus pyragas nubudins jūsų skonio receptorius - tikras pavasario skonis!
Reikės:
-
Šaldytos sluoksniuotos tešlos
-
Citrinos žievelės
-
Parmigiano reggiano
-
Smidrų
-
Gražgarstės lapelių
-
Žalių žirnelių
Tešlą klojame į skardą ir ant jos tepame pistacijų pesto.
Ožkos sūrį išplakame su druska ir pipirais ir tepame ant pyrago.
Toliau dėliojame smidrus, beriame žirnelius, užtarkuojame citrinos žievelę, parmigiano reggiano sūrį.
Šauname į 180 C įkaitintą orkaitę ir kepame, kol tešla taps auksinė.
Ištraukus pyragą, leidžiame jam šiek tiek atvėsti. Pagardiname keliais likusiais šaukšteliais pistacijų pesto, ožkos sūriu. Vėl užtarkuojame parmigiano reggiano.
Pagardiname gražgarsčių lapeliais ir ypač tyru alyvuogių aliejumi.
Skanaus!
Daugiau receptų rasite mūsų Instagram ir Facebook paskyrose.
