Citrininis alyvuogių aliejaus keksas

Citrininis alyvuogių aliejaus keksas su čiobreliais ir ožkos sūrio kepure.
Reikės:
-
200 gr cukraus
-
1 v. š. šviežio čiobrelio
-
2 kiaušinių
-
1 citrinos žievelės ir 1 šaukšto citrinos sulčių
-
175 gr jogurto
-
1 a. š. kepimo miltelių
-
180 gr miltų
Kremui (nebūtina):
-
Cukraus pudros
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
Į maisto smulkintuvą sudėkite cukrų ir čiobrelius, trumpai pamalkite, kad cukrus įgautų čiobrelių aromatą.
Išplakite cukraus-čiobrelių mišinį su kiaušiniais, alyvuogių aliejumi ir citrinos žievelę.
Įpilkite citrinos sulčių, jogurto ir išplakite, kol viskas gerai susijungs. Suberkite miltus, kepimo miltelius ir druską, viską išmaišykite ir supilkite tešlą į paruoštą kepimo formą.
Kepkite iki 50-55 minučių įkaitintoje orkaitėje.
Leiskite pyragui šiek tiek atvėsti. Tuo tarpu, ožkos sūrį išplakite su cukraus pudra ir žiupsneliu druskos. Pagal poreikį, kad glajaus tekstūra taptų kreminė, įpilkite pieno. Papuoškite atvėsusį pyragą kremu ir mėgaukitės!
Skanaus!
Daugiau receptų rasite mūsų Instagram ir Facebook paskyrose.
